fbpx
LÅDANS COACHER

Lådan må vara en lokal, men den är fylld med människor. Utan alla underbara atleter vore vi ingenting. Inte heller utan våra coacher som gör sitt yttersta för att på varje pass se till att varje atlet förbättrar sig och går därifrån med känslan av att vara bättre än när de klev in genom dörren.

Vi vill att alla ska vara starka, lyckliga och leva fullt ut. Vi frågade våra coacher om deras tankar kring detta.
Så här svarar de på frågan ”När känner du dig stark, lycklig och levande?”:

Head Coach Johanna

STARK: Jag känner mig stark på Lådan när jag lyfter något över huvudet och allra helst i en jerk. Den styrkan jag fått genom CrossFit gör att jag fortfarande kan bära ner mina stora barn (6 och 9år) för trappan varje morgon i världens goaste kram.

LYCKLIG: När jag lyckas coacha någon till att göra en förbättring i en övning. När det jag säger når fram och jag ser hur förbättringen leder till en go känsla inombords hos atleten, då blir jag så lycklig! 

LEVANDE: Jag känner mig levande när jag kallbadar på hösten/vintern/våren. Det är alltid lite läskigt att gå i vattnet när det är så kallt, man får liksom ett adrenalinpåslag och efter en kort stund sticker det i hela kroppen av vattnets kyla. När man går upp så rusar blodet ut i kroppen och man får en mäktigt levande känsla i hela sig!

Coach Christoffer

När jag sätts inför en tung uppgift och tar på mig den – jag vet att det kommer suga, men tänker att ”Jag löser det här!”. Då känner jag mig levande. Det är något med blandningen av nerver och ångest. Eller de gånger jag ger mig in även om jag inte vet om jag löser det, då det är mer sink or swim. När jag kommer ut på andra sidan av en sådan uppgift och tänker ”Jag klarade det!” känner jag mig stark

När livet tillåter att jag kan träna, gå på vanliga pass och komma hit och bara ha kul kommer lyckan på köpet. Jag har lärt känna så många här på Lådan och att stanna kvar efter ett pass och bara hänga är så gött. Också när jag testar något nytt, eller hjälper någon annan att testa något nytt. Då är jag lycklig.

Coach Jessica

Aldrig förr har jag känt mig så närvarande som jag gör när jag utövar CrossFit. Innanför dessa väggar finns inte omvärlden, bara WODen, vikterna och vännerna. Ingenting har heller fått mig att vilja utvecklas så mycket som CrossFit fått. Inte bara utvecklas i fysisk styrka utan mentalt och som människa. Den glädjen som medlemmarna sprider innan, under och efter träningen gör att jag längtar hit varje vecka, om och om igen. Träningen är det som lockade hit mig, gemenskapen är det som får mig att stanna.

Coach Robin

Stark, lycklig och levande. Det är ord som innefattar en mängd olika känslor för mig. När jag mår som allra bäst är då jag känner mig stark men vad betyder egentligen stark? För mig är det när jag upplever att både min kropp och mitt sinne är med mig. Att kroppen känns stark och redo för vilken fysisk utmaning som livet kan tänkas kasta på mig. Men för mig är det lika viktigt att jag känner mig stark i sinnet. Man kan vara hur stark som helst i kroppen men har jag inte huvudet med mig så känner jag mig inte stark och inte heller lycklig. Men när de sammanfaller – att jag känner att jag både har styrka i kroppen och spänst i sinnet – ja då är jag lycklig. 

Mycket av det jag ägnat mitt vuxna liv till har krävt att jag har både en stark kropp och ett starkt sinne. Där har inte bara träningen men också relationer spelat en stor roll. Lådan har bidragit till dessa två: träning men framförallt gemenskap.

Känslan efter ett uttröttande pass då jag känner mig både stark i kroppen och i sinnet är verkligen det som bygger ihop helheten för mig och som gör att jag också känner mig lycklig och levande.

Coach julia

Livet börjar utanför din comfort zone. Jag hittar styrka i att våga prova nya saker och utmana mig själv, oavsett om det innebär att jag lyckas eller misslyckas. Styrka är också just att våga misslyckas och visa sig sårbar ibland. Alla har varit nybörjare någon gång i livet. Att utmana mig själv gör också att jag känner mig väldigt levande. Känslan när du genomför något du kanske inte ens trodde var möjligt är bland det mest magiska som finns. 

Jag vill också kunna leva mitt liv helt utan begränsningar. Kunna göra allt jag vill göra. Springa ett maraton imorgon, bestiga Kebnekaise om en vecka. Eller bara dra ett svintungt marklyft. Fysiskt vill jag vara så bra jag bara kan på allt – stark, snabb, rörlig, smidig. Aldrig säga nej till en fysisk aktivitet för att ”jag inte kan” eller att min kropp inte fysiskt klarar av det.

Men vad träningen har gett mig är så mycket mer. Jag har skapat en självrespekt och ett självförtroende som jag bär med mig i allt jag gör. Jag känner mig trygg och stark i att göra jobbet här och nu, att pusha mig själv till utveckling och framgång. Det gör mig lycklig. Och stark. Och levande.

Coach Pelle

Stark känner jag mig de gånger jag lyckas ta inställningen från en workout – det här ska bara göras – till uppgifter utanför Lådan. Inte ge upp, utan bara mata på tills det som måste göras är gjort.

En klok isländska sa till mig att lycka är människans grundtillstånd. Och jag tror att det är så jag känner. När jag skalar bort all stress och oro och landar i min omgivning och mig själv, då är jag lycklig.

När jag som 40-plus vågar mig på nya saker i livet – dykcertifikat, snowboard, vågsurfing, kallbad, vad som helst som inte tidigare ingick i ”det jag gör och den jag är”, då känner jag mig levande.

Coach Johanna

När jag känner att jag har energi att ta mig an livets alla utmaningar…

När det slår mig hur tacksam jag är över det jag har…

Att kunna släppa kontrollen…

Att känna viljan att utmana mig och vara utanför min comfort zone…

Att vara på botten och ta mig upp…

Att stå på toppen och kunna hjälpa andra upp…

Att både kunna ta emot och ge det lilla extra…

…detta får mig att känna mig 

STARK-LYCKLIG-LEVANDE

Coach Amanda

Jag känner mig stark, lycklig och levande när jag har kontroll över både kropp och psyke. Då blir inga utmaningar omöjliga och jag kan styra själv vart jag är på väg, både i livets stora beslut men också i det vardagliga som en crossfit-wod. 

Som starkast känner jag mig när jag fokuserar på mitt eget mående och mina egna mål mer än att jämföra mig med andra. 

Som lyckligast är jag tillsammans med mina nära och kära.

Mest levande känner jag mig när jag vågar att vara mig själv och får utvecklas, både själv och tillsammans med andra, det är så en så jäkla grym känsla!

Coach Emil

Lyfta, springa och spela golf är tillfällen då jag känner mig stark. Inte bara stark för att jag utsätter min kropp för fysisk påfrestning utan stark då jag hela tiden utmanar mig, det kan handla om att slå en längre drive, springa snabbare än förra gången eller att lägga på 5 kilo mer i min frontböj. 

Att få möjligheten att kombinera detta med vänner, familj och gemenskap är något som motiverar mig att öka vikten i min frontböj, som får mig att alltid vilja anta nya utmaningar och som gör mig lycklig. Och när man väl sätter nytt PB i frontböj, lyckas slå en längre drive eller lyckas springa snabbare, och tillsammans med andra kan fira detta, det är då jag känner mig som mest levande!  

Coach Gabriella

Styrka för mig innefattar så otroligt mycket här i livet. Det kan vara att våga visa sårbarhet och tillit, att fatta svåra beslut, besegra sjukdom eller något så enkelt som att säga nej eller stopp. Helt enkelt att våga möta livet med allt vad det innebär. Jag har nära till att känna lycka, både i stort som smått! Genom att livet har utmanat, och att jag har fått lära mig att inte jaga lycka utan istället lita till min inre förmåga att ta mig an det som kommer min väg. Precis som med lycka så kan jag känna mig levande i det enkla och avskalade, på en brygga vid havet eller på en sten i skogen. Samtidigt som exempelvis målgången efter Vätternrundan kan göra mig ordentligt hög på livet. Eller en fin stund med mycket skratt och glädje tillsammans med min fantastiska familj och vänner. Bara livet rakt upp och ner bland vardag, tvätthögar, läxläsning och havregrynsgröt kan få mig att känna både styrka och lycka likaväl som levande!