fbpx
LÅDANS COACHER

Lådan må vara en lokal, men den är fylld med människor. Utan alla underbara atleter vore vi ingenting. Inte heller utan våra coacher som gör sitt yttersta för att på varje pass se till att varje atlet förbättrar sig och går därifrån med känslan av att vara bättre än när de klev in genom dörren.

Vi vill att alla ska vara starka, lyckliga och leva fullt ut. Vi frågade våra coacher om deras tankar kring detta.
Så här svarar de på frågan ”När känner du dig stark, lycklig och levande?”:

Head Coach Johanna

STARK: Jag känner mig stark på Lådan när jag lyfter något över huvudet och allra helst i en jerk. Den styrkan jag fått genom CrossFit gör att jag fortfarande kan bära ner mina stora barn (6 och 9år) för trappan varje morgon i världens goaste kram.

LYCKLIG: När jag lyckas coacha någon till att göra en förbättring i en övning. När det jag säger når fram och jag ser hur förbättringen leder till en go känsla inombords hos atleten, då blir jag så lycklig! 

LEVANDE: Jag känner mig levande när jag kallbadar på hösten/vintern/våren. Det är alltid lite läskigt att gå i vattnet när det är så kallt, man får liksom ett adrenalinpåslag och efter en kort stund sticker det i hela kroppen av vattnets kyla. När man går upp så rusar blodet ut i kroppen och man får en mäktigt levande känsla i hela sig!

Coach Pelle

Stark känner jag mig de gånger jag lyckas ta inställningen från en workout – det här ska bara göras – till uppgifter utanför Lådan. Inte ge upp, utan bara mata på tills det som måste göras är gjort.

En klok isländska sa till mig att lycka är människans grundtillstånd. Och jag tror att det är så jag känner. När jag skalar bort all stress och oro och landar i min omgivning och mig själv, då är jag lycklig.

När jag som 40-plus vågar mig på nya saker i livet – dykcertifikat, snowboard, vågsurfing, kallbad, vad som helst som inte tidigare ingick i ”det jag gör och den jag är”, då känner jag mig levande.

Coach Amanda

Jag känner mig stark, lycklig och levande när jag har kontroll över både kropp och psyke. Då blir inga utmaningar omöjliga och jag kan styra själv vart jag är på väg, både i livets stora beslut men också i det vardagliga som en crossfit-wod. 

Som starkast känner jag mig när jag fokuserar på mitt eget mående och mina egna mål mer än att jämföra mig med andra. 

Som lyckligast är jag tillsammans med mina nära och kära.

Mest levande känner jag mig när jag vågar att vara mig själv och får utvecklas, både själv och tillsammans med andra, det är så en så jäkla grym känsla!

Coach Jonathan

Jag känner mig stark när jag klarar lyfta något tungt, men främst känner jag mig stark när jag vågar mig på något som är mentalt utmanande. Det mentala är något som alltid testas på träningspassen på Lådan, man ger inte upp för att det är tekniskt svårt och man slutar inte när hjärnan skriker att man är för trött för att fortsätta.

Lycka känner jag när jag klarat av något jag inte klarade av förut. Att hela tiden utmana mina gränser för vad jag klarar både fysiskt och psykiskt och att se att det ger result, det gör mig lycklig, både när utmaningarna kommer på jobbet, lådan eller hemma hos familjen.

Levande
Jag är lite av en adrenalin junkie, så jag känner mig som mest levande när jag gör något läskigt, tex när jag klättrar något extra svårt utan säkring och man konstant känner att man är nära att falla, då bubblar adrenalinet i hela kroppen. Men mest levande känner jag mig när jag tagit mig upp och får se den härliga utsikten och känslan av att adrenalinet börjar lägga sig igen.

Coach Kjell

Styrka för mig är både fysiskt och mentalt. 

Vare sig det är att lyfta tungt eller klara av motgångar. När jag kör en WOD och det är tungt och jobbigt, när kroppen säger åt mig att lägga mig ner men huvudet säger fortsätt kämpa och jag gör färdigt då växer jag och känner mig stark. 

Lycklig och levande är jag när jag är med mina nära och kära, reser, skrattar, tränar, äter och dricker något gott, när jag får en massage, utmanar mig själv att göra något som är läskigt eller jobbigt, när jag är i skogen vid en sjö och fiskar och känner lugnet.

Det är mycket här i livet som gör att jag känner mig Stark, Lycklig och Levande och där är Lådan med.

Coach Gabriella

Styrka för mig innefattar så otroligt mycket här i livet. Det kan vara att våga visa sårbarhet och tillit, att fatta svåra beslut, besegra sjukdom eller något så enkelt som att säga nej eller stopp. Helt enkelt att våga möta livet med allt vad det innebär. Jag har nära till att känna lycka, både i stort som smått! Genom att livet har utmanat, och att jag har fått lära mig att inte jaga lycka utan istället lita till min inre förmåga att ta mig an det som kommer min väg. Precis som med lycka så kan jag känna mig levande i det enkla och avskalade, på en brygga vid havet eller på en sten i skogen. Samtidigt som exempelvis målgången efter Vätternrundan kan göra mig ordentligt hög på livet. Eller en fin stund med mycket skratt och glädje tillsammans med min fantastiska familj och vänner. Bara livet rakt upp och ner bland vardag, tvätthögar, läxläsning och havregrynsgröt kan få mig att känna både styrka och lycka likaväl som levande!

Coach Ylva

Stark

Styrka för mig har fått en ny innebörd sen jag började träna på Lådan. Det handlar inte bara om hur mycket man fysiskt kan lyfta, utan istället hur många gånger man orkar misslyckas utan att ge upp. Hur många motgångar man kan kämpa sig igenom trots att det känns omöjligt. Om det är en skada, en jobbig wod eller att lära sig gå på händer, så är styrka för mig att fortsätta när allt annat säger stopp.
Lycklig
När jag är på Lådan och får umgås och träna tillsammans med alla fantastiska medlemmar, när jag lyckas coacha någon till att lösa en övning de inte klarat tidigare, när jag på mitt jobb får hjälpa någon när de behöver det som mest eller när jag får dansa ihop med min fina hund på träningsplanen, då är jag lycklig.
Levande
När jag får vara både stark och lycklig, när jag tar mig genom motgångar, upplever nya spännande saker och får göra det tillsammans med härliga människor omkring mig, då känner jag mig levande.